Etusivu > Yritys

Lahden Talot

Lahden Talot on seudun suurin vuokra-asuntoyhtiö, joka omistaa, rakennuttaa ja vuokraa hyväkuntoisia vuokra-asuntoja. Yhtiöllä on vankka asema Lahden seudulla. Se omistaa eri puolella Lahtea noin 7200 asuntoa. Asunnoista pääosa on aravavuokra-asuntoja, joissa on kilpailukykyiset omakustannusvuokrat.

Yhtiö aloitti toimintansa vuonna 1998, kun Lahden kaupungin omistamat kiinteistöyhtiöt fuusioitiin uuteen yhtiöön. Vuonna 2007 yhtiöstä muodostettiin konserni, jonka muodostavat emoyhtiö ja kolme tytäryhtiötä.

Lahden Talot -konsernin emoyhtiö on Lahden kaupungin kokonaan omistama Lahden Talot Oy. Se omistaa konsernin vapaarahoitteisen kiinteistökannan ja keskustassa olevia liikehuoneistoja. Sen palveluksessa on konsernin koko henkilökunta.

Tytäryhtiöistä Lahden Asunnot Oy on aravalainsäädännössä tarkoitettu yleishyödyllinen yhtiö, joka omistaa pääosan konsernin ara-asuntokannasta.

Myös Lahden Palveluasunnot Oy on yleishyödyllinen yhtiö. Se rakennuttaa omistukseensa vanhuksille ja muille erityisryhmille tarkoitettuja palvelutaloja ja erityisasuntoja.

Lahden Talot osti Lahden kaupungin omistamat Oppilastalo Oy:n osakkeet kesäkuussa 2015. Osakkeet edustavat noin 79:ää prosenttia yhtiön osakekannasta. Omistajavaihdoksen jälkeen Oppilastalo on Lahden Talot -konsernin kolmas tytäryhtiö.

Entisen Nastolan kunnan vuokrataloyhtiön osakekanta siirtyi vuoden 2017 alusta lukien Lahden kaupungilta Lahden Taloille. Omistusjärjestely oli osa vuoden 2016 alussa toteutettua Lahden ja Nastolan kuntaliitosta.

Lahden Talot on Lahden kaupungin toiseksi suurin yhtiö. Sen liikevaihto 2017 oli 51,9 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä 35.

go_logo_vertical kotisivuille.jpg
Lahden Talojen toimistosta tuli
Green Office 2013.

Tulosta