Etusivu > Asukkaille > Luukuta Oikein -lajittelukilpailu

Luukuta Oikein 3. vuosi.jpg

Lahden Talot jatkaa lajittelukilpailua Päijät-Hämeen jätehuollon ja Hämeen Kuljetuspisteen kanssa ajalla 1.6.2016-31.5.2017.

Kilpailulla pyritään jätelain mukaisesti vähentämään jätteen määrää ja sekajätteen käsittelyn tarvetta, lisäämään jätteen kierrätystä ja muuta hyödyntämistä sekä edistämään luonnonvarojen kestävää käyttöä.

Kilpailu perustuu jokaista asukasta kohden laskettuun jätteiden lajittelun tehokkuuslukuun. Luku lasketaan kaavalla jäteastiat / asukkaat x tyhjennyskerrat. Omaan tehokkuuslukuun asukkaat vaikuttavat lajittelemalla paremmin sekajätteen, jolloin tarpeettomia jäteastioita voidaan poistaa ja astioiden tyhjennysvälejä voidaan harventaa.

Kilpailussa on kaksi sarjaa. Kilpailussa palkitaan asukkaat, joiden kiinteistö on laskenut eniten sekajätteen tehokkuuslukua sekä asukkaat, joiden kiinteistö omaa pienimmän tehokkuusluvun.

Lajitteluneuvontaa saatavilla

Kiinteistö voi parantaa mahdollisuuksiaan lajittelukilpailussa myös tilaamalla jäteneuvontaa paikan päälle. Tämä onnistuu soittamalla PHJ:n palveluneuvoja Marja-Leena Kalpiolle numeroon 044 373 6030.

PHJ:n palvelu- ja lajitteluneuvonta vastaa arkisin klo 9-15 numerossa 03 871 1766. Lajitteluohjeet löytyvät osoitteesta www.phj.fi

Katso linkistä klikkaamalla lajitteluun liittyviä videoita:

Luukuta Oikein! Energiajätteen lajittelu

Luukuta Oikein! Biojäte

Luukuta Oikein! Sekajäte

Katso myös upea Luukuta Oikein -räppi. Biisin videoineen toteuttivat lahtelaiset Inspis -nuoret mittatilaustyönä PHJ:lle.

**************************************************************************************************************************************************************

Vuoden 2015-2016 Luukuta Oikein- lajittelukilpailun voittajat:

Parhaimmat tehokkuusluvut
1. Vähäntalonkatu 17 11,38
2. Ostoskatu 12 11,48
3. Loviisankatu 14 12,22

Suurin Pudottaja
1. Kuriirinkatu 1 Alokkaankatu 2 46,12

Katso taulukko tuloksista tästä (pdf)

Kilpailun palkinnot
Paras tehokkuusluku:
1. sija 50 e lahjakortti/asunto
2. sija 30 e lahjakortti/asunto
3. sija 10 e lahjakortti/asunto
Suurin Pudottaja:
1. sija 30 e lahjakortti/asunto

Huoltomiesten sarjassa parhaana palkittiin Jouko Nuutinen lahjakortilla.

Onnea voittajille!

Lajittelukilpailun jatko

Toisen vuoden jälkeen kilpailua on päätetty jatkaa. Kolmannella kaudella kilpaillaan samoilla säännöillä ja kahdessa sarjassa: paras tehokkuusluku ja suurin pudottaja. Toivomme, että jokainen asukas tekisi oman osansa paremman ja puhtaamman tulevaisuuden puolesta!

Lue aiheen tiedote 15.6.2016 tästä.

**************************************************************************************************************************************************************
Vuoden 2014-2015 kilpailu:

Asuinvuokratalot- sarjan voittajakolmikko:

1. Tarjantie 58
2. Palokunnantie 5, 7
3. Loviisankatu 14

Palvelutalot-sarjan voittaja:

1. Palokunnantie 9

Katso taulukko tuloksista tästä (pdf)

Lue lehdistötiedote 3.6.2015 Luukuta Oikein -lajittelukilpailu johti toivottuihin tuloksiin

Tulosta