Etusivu > Ajankohtaista > Uutiset > Joulun muistilista

Joulun muistilista

Jätteet

Poikkeuksellinen tyhjennysaikataulu

Jouluna jätteitä kertyy enemmän kuin millään muulla ajanjaksolla kalenterivuoden aikana. Tänä vuonna joulunajan tyhjennyksiin vaikuttavat varsinkin jouluaaton jälkeiset pyhäpäivät (joulupäivä ja tapaninpäivä), jotka osuvat maanantaille ja tiistaille. Päijät-Hämeen jätehuoltomääräysten sekä Lahden kaupungin järjestyssääntöjen mukaisesti jätehuoltoa ei saa suorittaa joulupäivänä lainkaan, ja tapaninpäivänä vain klo 12-21 välisenä aikana. Tästä syystä jouluna kertyvien jätteiden poiskuljetukset alkavat vasta tiistaina 26.12.2017 klo 12. Tyhjennyksiä tehdään siis kohteesta riippuen 1-2 arkivuorokautta tavanomaista myöhemmin. Pahoittelemme poikkeuksellisia tyhjennysaikatauluja, ja toivomme teiltä kärsivällisyyttä tyhjennysten osalta.

Lajittelu

Joulun aikaan syntyy paljon lahjapaperijätettä, joka kuuluu energiajätteeseen. Lahjapaperi ei siis ole nimestään huolimatta paperijätettä. Pyydämme, että otatte tämän huomioon lajittelussanne.

Joulukinkun paistinrasvat eivät kuulu missään tapauksessa viemäriin, koska rasva jäähtyessään hyytyy ja aiheuttaa tukoksen. Sen sijaan voit pakata rasvat esim. tyhjään maitotölkkiin, sulkea sen tiiviisti teipillä ja kiikuttaa lähimpään Kinkkutemppu -keräyspisteeseen. Paistinrasvoista valmistetaan uusiutuvaa dieseliä ja kinkkutempun tuotto lahjoitetaan hyväntekeväisyyteen lue lisää.
Vaihtoehtoisesti voit laittaa rasvat pakattuna sekajäteastiaan.

Lue lisää muusta lajittelusta.

Paloturvallisuus

Kynttilät ja ulkotulet

Kynttilät luovat tunnelmaa, mutta kynttilän liekki on avotuli ja siksi arvaamaton. Jos kynttilä kaatuu ja tuli tarttuu pöytäliinaan tai verhoihin, saa tunnelma yllättäen ikävän käänteen.

  • Palavaa kynttilää on pidettävä silmällä. Sammuta kynttilät aina, kun poistut huoneesta.
  • Ulkotulia ei saa polttaa sisällä eikä edes parvekkeella, kuistilla tai katoksen alla.

Lue lisää.Turvallista

joulunaikaa!

J.jpg

Tulosta