Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotteet > Lahden Talojen energiansäästötavoite ylittyi

Lahden Talojen energiansäästötavoite ylittyi

7.7.2017

Vuodenvaihteessa päättynyt energiatehokkuussopimuskausi onnistui Lahden Talojen kiinteistöissä selvästi yli tavoitteen. Kiinteistöjen energiansäästö oli 8 949 MWh/vuosi, joka vastaa noin 500 sähkölämmitteisen omakotitalon kokonaissähkön vuosikulutusta. Lahden Talot on mukana myös uudessa energiatehokkuussopimuksessa, jossa tavoitteena on vuoteen 2025 mennessä saavuttaa vielä 7,5 prosentin lisäsäästöt.

Päättynyt energiatehokkuussopimuskausi kattoi vuodet 2010-2016. Lahden Talojen toteutunut energiansäästö 8 949 MWh ylitti sopimuksessa asetetun tavoitteen 34 prosentilla. Sopimuksen piirissä oli kauden päättyessä yhteensä 107 kiinteistöä. Säästöt ovat seurausta pitkäjänteisestä ja erilaisia energiatehokkuutta käsittäneistä toimista.

- Kiinteistöissämme on määrätietoisesti panostettu energian- ja vedenkulutuksen vähentämistä edistäviin toimiin. Energiatehokkuuden paraneminen on pääosin seurausta laajemmista uudis- ja perusparannushankkeista, joissa energiatehokkuuteen liittyvät seikat ovat huomioitu jo hankkeiden alkuvaiheessa. Peruskorjaushankkeissa ikkunoita, eristystä ja talotekniikkaa on uusittu. Energiatehokkuuden lisäksi on luonnollisesti saatu myös tasaisemmat ja miellyttävämmät sisäolosuhteet tilojen käyttäjille, sanoo Lahden Talojen talotekniikan asiantuntija Janne Salonen.

- Lisäksi energiatehokkuutta paransivat muun muassa lämmitysjärjestelmien lämmönjaon tasapainotukset ja kehittyneemmät lämmönsäätö-ohjelmistot. Lämmönjakoalakeskusten ja ilmanpoistokoneiden uusimiset ja valaistuksessa siirtyminen Led-tekniikkaan näkyivät myös energiatehokkuuden parantumisena. Asukkaiden pitkään jatkunut vedensäästäminen on myös osaltaan vaikuttanut energiatehokkuuteen, josta kiitos asukkaille, Salonen jatkaa.

Energiatehokkuussopimukset ovat tärkeä osa Suomen energia- ja ilmastostrategiaa ja ensisijainen keino edistää energian tehokasta käyttöä Suomessa. Vastuullinen ja tehokas energiankäyttö vähentää ilmastonmuutosta aiheuttavia hiilidioksidipäästöjä.

Tulosta