Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotearkisto 2015 > Nopeat valokuituyhteydet Lahden Talojen asukkaille

Nopeat valokuituyhteydet Lahden Talojen asukkaille

2.7.2015

Lahden Talojen noin 10 000 asukasta saa uudet nopeat kaapeli-tv- ja laajakaistayhteydet. Yhtiö kilpailutti teleoperaattorit tavoitteenaan parantaa asukkaidensa tv-tarjontaa ja nettiyhteyksiä. Samalla edellytettiin tarjoajilta uutta valokuituverkkoa, jolla korvataan vanha koaksiaalikaapeliverkko ja taloautomaatiossa käytettävät yhteydet.

Kilpailutuksen voitti Elisa, joka toimittaa valokuituyhteydet kaikkiin Lahden Talojen ja Oppilastalojen kiinteistöihin ensi vuoden kesäkuuhun mennessä. Nykyiset yhteydet korvataan 10 Mbitin Elisan Saunalahti Taloyhtiölaajakaistalla ja Elisan kaapeli-tv-palvelulla.

Muutoksen myötä asukkaiden käyttöön tulee 30 peruskanavan lisäksi 11 lisäkanavaa Elisan kanavakortilla, muun muassa urheilu- ja dokumenttikanavat sekä kansainvälisiä uutiskanavia. Asukkaille laajeneva tv-tarjonta ja laajakaista sisältyvät vuokraan kuten tähänkin asti.

Valokuituyhteyksien rakentaminen käynnistyy vaiheittain syksyn aikana. Yhteyksien rakentamista ja kytkentäaikatauluja voi seurata osoitteessa http://saunalahti.fi/lahdentalot. Lahden Talojen kotisivuilla ja kiinteistöjen ilmoitustauluilla tullaan kertomaan tarkemmin muutoksista.

Lahden Talojen talousjohtaja Petri Juvosen mukaan teleoperaattoreiden kilpailutus saavutti tavoitteensa. - Voimme tarjota asukkaillemme nyt monipuolisemman tv-tarjonnan ja laajakaistapalvelut, joiden lisäksi asiakas voi tilata kanavapaketteja ja lisänopeuksia. - Yhtiölle paremmat palvelut saatiin nykyistä huomattavasti edullisemmin, joten uusi toimintamalli vähentää vuokrankorotuspaineita.

Elisan myyntikanavajohtaja Ilkka Pohtola on myös tyytyväinen lopputulokseen.- Nyt Elisan valokuituverkko laajenee myös Lahden alueelle. - Peruskanavien ohella tarjolle tulee suosittu Elisa Viihde -palvelu, joka mahdollistaa suosikkiohjelmien tallentamisen sekä laajan viihdetarjonnan elokuvista urheiluun.

Lahden Taloja avusti julkisen hankinnan kilpailutuksessa Learnpoint Oy, joka on valmistellut lukuisia vastaavia projekteja mm. Espoossa, Oulussa, Tampereella ja Turussa.

Tulosta