Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotearkisto 2015 > Lahden Talot rakennuttaa Metsäkankaalle uuden vuokrakerrostalon

Lahden Talot rakennuttaa Metsäkankaalle uuden vuokrakerrostalon

26.8.2015

Lahden Talot rakennuttaa uuden vuokrakerrostalon Metsäkankaan Suitsikadulle. Kyseessä on täydennysrakennushanke, sillä talo rakennetaan samaan pihapiiriin Suitsikatu 11:n ja 13:n kerrostalojen kanssa. Rakennustyöt alkavat syyskuussa, ja talo valmistuu elokuussa 2016.

Uudiskohteesta rakennetaan energiatehokas kuusikerroksinen talo, johon tulee yhteensä 36 pienasuntoa. Asunnot ovat yksiötä ja kaksiota, ja niiden pinta-alat vaihtelevat 31 neliöstä 43,5 neliöön.

Kohtuuhintainen ja energiatehokas

- Kohde sopii hyvin niin ikäihmisille kuin nuorille, jotka haluavat laadukasta asumista hyvien palvelujen ja joukkoliikenneyhteyksien
äärellä, toteaa toimitusjohtaja Juhani Jokelainen.

Uudiskohteesta tavoitellaan kohtuuhintaista ja energiatehokasta. Kohtuuhintaisuuteen pyritään mm. yksinkertaisilla rakenneratkaisuilla ja tehokkailla asuntojen pohjilla. Myös tavallista pienempi autopaikkojen määrä laskee rakennuskustannuksia. Ylläpitokustannusten kohtuullisuutta varmistetaan energiataloudellisilla rakennusosilla ja käyttämällä uusiutuvaa energiaa.

Talo lämpiää kaukolämmöllä, mutta hyödyntää sähkön käytössä aurinkoenergiaa. Passiivista energiansäästöä edustavat kaikissa asunnoissa olevat suuret lasitetut parvekkeet.

Rakennushankkeen kokonaiskustannukset ovat vajaat 4,5 miljoonaa euroa. Pääurakoitsijana toimii YIT Rakennus Oy.

Suitsikatu 13 b .jpg
Suitsikatu 13 b havainne kuva

Tulosta