Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotearkisto 2015

Lahden Talot tunnetumpi kuin milloinkaan aiemmin

3.12.2015

Sijainti, koko ja aktiivinen tiedottaminen parantavat imagoa

Lahden Talot on tunnetumpi kuin milloinkaan aiemmin vuoden 2007 jälkeen ja selvästi tunnetuin ja luotetuin lahtelainen vuokranantaja. Tämä käy ilmi vuokrataloyhtiöiden tunnettuutta ja imagoa selvittäneestä tuoreesta tutkimuksesta. Tutkimuskyselyyn vastanneista lahtelaisista 66 prosenttia tuntee Lahden Talot vähintään kohtalaisesti. Seuraavaksi tunnetuimmat vuokranantajat vastaajien keskuudessa ovat VVO (48 pros.) ja yksityiset vuokranantajat (44 pros.).

Lisäksi Lahden Talot on tunnetumpi kuin viiden suomalaisen suurkaupungin vuokrataloyhtiöt keskimäärin. Yhtiöiden kesimääräinen tunnettuus tutkimuksessa oli 51 prosenttia eli 15 prosenttiyksikköä pienempi kuin Lahden Talojen. Vuonna 2007, jolloin tutkimus tehtiin ensimmäisen kerran, ero oli vain viisi prosenttiyksikköä.

Hyvän kehityksen syinä Lahden Talojen toimitusjohtaja Juhani Jokelainen pitää yhtiön roolia alueellisena markkinajohtajana, toimiston näkyvää sijaintia Lahden ydinkeskustassa sekä suunnitelmallista tiedotustoimintaa.

- Olemme halunneet kertoa yhtiön toiminnasta aktiivisesti. Seurantamme mukaan yhtiöstä kertovien lehtijuttujen määrä on vuosi vuodelta kasvanut ja myönteinen uutisointi lisääntynyt, Juhani Jokelainen sanoo.

Hyvää kehitystä kaikilla osa-alueilla

Lahden Taloja koskevat tulokset ovat kehittyneet suotuisasti tunnettuus- ja imagotutkimuksen kaikilla osa-alueilla. Yhtiötä pitää nykyaikaisena ja luotettavana selvästi suurempi osa vastaajista kuin muita vuokranantajia, samoin vuokrasuhdetta turvallisena ja vuokratasoa kilpailukykyisenä.

Lisäksi aiempaa suurempi osuus vastaajista arvioi, että mahdollista vuokra-asuntoa haettaessa Lahden Talot on kaupungin kiinnostavin vuokranantaja. Aiempaa pienempi osuus puolestaan pitää Lahden Talojen asuntoja rauhattomina.

Vuokranantajien tunnettuutta ja imagoa selvittäneen tutkimuksen teetti viisi kaupunkien omistamaa vuokrataloyhtiötä Finnish Consulting Groupilla. Lahden Talojen tunnettuutta ja imagoa verrattiin VVO:n, Saton, Avaran, TA-Asuntojen, Lumon ja yksityisten vuokranantajien tunnettuuteen ja imagoon. Tutkimus on tehty vuodesta 2007 lähtien joka toinen vuosi.

Lahden Talojen lisäksi tutkimukseen osallistuivat Jyväskylän, Kuopion, Tampereen ja Turun kaupungin vuokrataloyhtiöt.

Tulosta