Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotearkisto 2012

Lahden Talojen vedensäästökilpailussa menossa hurja loppukiri

15.11.2012

Lahden Talojen Suurin pudottaja -vedensäästökilpailu on kiristynyt kilpailuvuoden viimeisellä kolmanneksella. Kärjen kiinteistöt ja niiden järjestys ovat loppukirin ansiosta vaihtuneet: Elokuun lopun jälkeen hurjimmin on kirinyt Onnelantie 16 harppaamalla 16. sijalta kolmanneksi. Johtopaikalle on noussut Kannaksenkatu 32, joka elokuun lopussa oli kolmantena. Ykköspaikalta kakkoseksi on pudonnut Pajapellonkatu 6, 8, 10, 12 ja 14 ja kakkospaikalta neljänneksi Ainonkatu 1.

Kilpailussa mukana olevien kiinteistöjen kokonaisvedenkulutus on jatkanut vähenemistään. Lokakuun loppuun mennessä kiinteistöt olivat vähentäneet vedenkulutustaan vuoden 2011 kulutuksesta keskimäärin 3,7 prosenttia. Parannusta elokuun lopun tilanteeseen on 0,4 prosenttiyksikköä.

- Ilahduttavaa tuoreissa luvuissa on se, että kulutustaan vähentäneiden kiinteistöjen määrä on kasvanut ja vastaavasti kulutustaan lisänneiden määrä vähentynyt. Näyttää siltä, että neljän prosentin kokonaisvähennys viime vuoden vedenkulutuksesta on mahdollinen, sanoo Lahden Talojen isännöintipäällikkö Matti Koskinen.

Lahden Talojen vedensäästökilpailussa on mukana 59 kiinteistöä, joissa asuu noin 6 800 asukasta. Elokuun lopun jälkeen kilpailusta on karsittu yksi kiinteistö, koska kiinteistössä havaittiin putkistovuotoja.

Kulutus vähentynyt tasaisesti

Lahden Talojen asukkaat ovat lämmenneet vedensäästökilpailulle verkkaisesti mutta varmasti. Vuoden 2012 vähennystavoitteeksi asetettu 10 prosentin pudotus kiinteistöjen yhteenlasketussa vedenkulutuksessa jää saavuttamatta, vaikka kulutus on kilpailuvuoden edetessä vähentynyt tasaisesti. Kun huhtikuun loppuun mennessä vasta kuusi kiinteistöä oli päässyt säästötavoitteeseen tai lähelle sitä, lokakuun loppuun mennessä tavoitteessa tai sen tuntumassa oli jo 11 kiinteistöä. Kilpailua johtava Kannaksenkatu 32 oli vähentänyt vedenkulutustaan 19,8 prosenttia, toisena olevan Pajapellonkatu 18 prosenttia ja kolmossijalla olevan Onnelantie 16 16,4 prosenttia.

Kilpailukiinteistöissä kului tammi-lokakuussa vettä määriä, jotka ennakoivat vuosikulutukseksi keskimäärin 141 litraa asukasta kohti vuorokaudessa. Kiinteistökohtaiset erot ovat huomattavia: Yhden kiinteistön kulutus voi olla keskimäärin 96 litraa asukasta kohti vuorokaudessa, toisen kiinteistön taas keskimäärin 188 litraa asukasta kohti vuorokaudessa.

Vedensäätökilpailu jatkuu vuonna 2013 siten, että kiinteistöt jaetaan eri sarjoihin. Myös sääntöjä viilataan ja palkitsemistapoja ja -kriteereitä kehitetään.

Suurin pudottaja -kilpailun väliaikatilanne 31.10.2012

vedensaasto3.jpg

Tulosta