Etusivu > Ajankohtaista > Tiedotearkisto 2010

Lahden Talot myi ja osti kiinteistöjä vuodenvaihteessa

30.12.2010

Lahden Talot teki vuoden 2010 lopulla kaksi kiinteistökauppaa. Yhtiö myi Kärpäsessä Päivärinteenkadulla sijaitsevat kolme 1940-luvun pienkerrostaloa Asunto Oy Lahden Pikku-Kärpäsille. Keijupuistosta Kivikadulta se puolestaan osti kesällä tehdyn esisopimuksen mukaisesti kaksi vuonna 2006 rakennettua kerrostaloa Alkuasunnoilta.

Osoitteessa Päivärinteenkatu 17, 19 ja 21 sijaitsevat kerrostalot on rakennettu vuonna 1948. Talot ovat kulttuurihistoriallisesti ja maisemakuvan säilymisen kannalta tärkeitä rakennuksia, eikä niitä saa purkaa. Taloissa ei ole hissejä, ja asunnoista puuttuvat asianmukaiset saniteettitilat. Taloissa on yhteensä 30 pientä, 20-40-neliöistä asuntoa.

Uusi omistaja Asunto Oy Lahden Pikku-Kärpäset saneeraa talot lähivuosina nykypäivän vaatimuksia vastaaviksi. Yhtiö lupaa, että saneerauksen yhteydessä talojen ulkoinen ilme säilyy entisellään.

Päivärinteenkadun talojen kauppa ei vaikuta vuokralaisten asemaan. Vuokrasopimukset siirtyvät uudelle omistajalle 1.1.2011.

Kivikatu 5:ssä sijaitsevissa 4- ja 5-kerroksisissa taloissa on yhteensä 60 pienasuntoa, jotka ovat olleet tähän saakka nuorisoasuntokäytössä. Toimitusjohtaja Juhani Jokelaisen mukaan A-talon asunnot vuokrataan pääosin hyväkuntoisia pienasuntoja tarvitseville seniori-ikäisille asukkaille. B-talo vuokrataan kokonaan Päijät-Hämeen sosiaalipsykiatriselle säätiölle.

Tulosta